www.iiiWe.com » سیستم پاراشوت آسانسور

 صفحه شخصی فرهاد صالحی راد   
 
نام و نام خانوادگی: فرهاد صالحی راد
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: تبریز
رشته: دکتری عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  پژوهشگر سازه و ژئوتکنیک
شماره نظام مهندسی:  13-3-0-14184
تاریخ عضویت:  1390/03/05
 روزنوشت ها    
 

 سیستم پاراشوت آسانسور بخش مکانیک ساختمان

8

 

پاراشوت یا ترمز ایمنی مکانیزمی است کە زیر یوک کابین و در دو طرف آن سوار میشود و به وسیله ی دو فکی که دارد، می تواند کابین را روی ریل ها متوقف کند.
عملکرد پاراشوت بدین گونه است که به محض افزایش بیش از حد سرعت کابین، (برای آسانسور های مختلف متغیر می باشد) سیم بکسل متصل به  گاورنر متوقف میشود و به تبع آن اهرمی که به این سیم بکسل متصل است همراه با ادامه ی حرکت کابین کشیده میشود و دو فک ترمز را بهم نزدیک میکند ، در این زمان بر اثر وزن کابین و سطح تماس فک ها با ریل ، کابین می ایستد .

ایرادات سیستم پاراشوت:اولین ایراد در ترمز ایمنی یا پاراشوت این است که تنها در جهت رو به پائین عکس العمل نشان میدهد که البته اخیرٲ پاراشوتی که در دو جهت فعال میشود توسط تولیدکنندگان به بازار عرضه شده است .
ایراد دیگر سیستم پاراشوت حساسیت فوق العاده آن میباشد که گاه اشتباهٲ فعال گشته ، باعث وارد شدن شوک به مسافرین داخل کابین میگردد .
عوامل متعددی باعث فعال شدن بی موقع پاراشوت میشوند از جمله خردگی و لقی فک های ترمز که ممکن است دندانه های مکانیزم ترمز را به ریل ها نزدیک کند و کوچکترین تماس منجر به فعال شدن سیستم میشود .
طبق استانداردها فاصله مجاز فک های پاراشوت از روی سطح ریل ۱/۵ میلیمتر و در مجموع نباید بیش از ۳/۵ میلیمتر در دو طرف ریل باشد .
خراشیدگی ریل ها در اثر عمل های قبلی پاراشوت و همین طور نصب بدون دقت ریل ها یا از یک تیپ نبودن ریل ها میتواند عامل فعال شدن پاراشوت گردند .
اهمیت محل نصب پاراشوت در روی کابین به اندازه ای که باید ایمن و محکم نصب شده باشد ، نیست .
از نظر استاندارد ها تمام انواع ترمز ایمنی باید در نهایت بصورت مکانیکی عمل کند و نباید به عملکرد مدار الکتریکی متکی باشد !
انواع پاراشوت بسته به کاربرد :

ـــ کابین تا سرعت ۰/۶۳ متر بر ثانیه از ترمزایمنی آنی بادامکی
ـــ کابین تا سرعت ۱ متر بر ثانیه از نوع لحظه ای با غلطک درگیر
ـــ برای سرعت های بیش از ۱ متر بر ثانیه از نوع تدریجی ترمزهای دیسکی یا فنرهای فشرده پلاستیکی

منبع : romak-electro.ir

پنجشنبه 19 مهر 1397 ساعت 15:36  
 نظرات