www.iiiWe.com » سامانه های نوین در سازه های فولادی بلند

 صفحه شخصی فرهاد صالحی راد   
 
نام و نام خانوادگی: فرهاد صالحی راد
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: تبریز
رشته: دکتری عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  پژوهشگر سازه و ژئوتکنیک
شماره نظام مهندسی:  13-3-0-14184
تاریخ عضویت:  1390/03/05
 روزنوشت ها    
 

 سامانه های نوین در سازه های فولادی بلند بخش عمران

5

6 سامانه مهم در سازه های بلند فولادی:

1-سامانه ی قاب محیطی یا لوله ای (Framed tube structure)
در این سامانه تجمع ستون ها در قاب محیطی سازه بیشتر بوده و در ستون های محیطی بصورت یک لوله، سازه را در میان گرفته است و بارهای جانبی به این قاب محیطی وارد م یشود. همچنین قاب محیطی نیز نمای مطلوبی به ساختمان م یدهد. برجهای دوقلوی سازمان تجارت جهانی در نیویورک که مورد حمله تروریستی قرار گرفت، تحت این سامانه ساخته شده بودند. این سامانه برای ساختمان های بالای 150 طبقه می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

2-سامانه ی لوله در لوله ( Tube in tube Structure)
واکنش یک سامانه ی لوله در لوله در مقابل بارهای جانبی مشابه واکنش سازه مرکب از قاب صلب و دیوار برشی است؛ اما لوله ی قابی خارجی خیلی سخت تر از قاب صلب می باشد. لوله ی خارجی، اکثر بار جانبی را در قسمت بالایی ساختمان تحمل م یکند، در صورتی که هسته، بیشتر بار را در قسمت پائین ساختمان تحمل می نماید. روش لوله در لوله در ساختمان 38 طبقه برانسویک در شیکاگو به کار رفته است.

3-سامانه ی لوله های چندگانه (Multi tube Structure)
این سامانه نیز مانند قاب محیطی می باشد با این تفاوت که ساختمان از چند قاب محیطی تشکیل یافته است به عنوان مثال برج سیرزتاور در شیکاگو که بلندترین برج آمریکا می باشد، از چهار قاب محیطی ساخته شده است.

4-سامانه ی ابرمهاربندی (Mega-Braced Structure)
در ساختمان های متعارف، مهاربندی ساختمان در ارتفاع طبقه و به عرض دهانه انجام می شود. در دو دهه گذشته، در ساختما نهای بلند و به جهت بازدهی بیشتر و حتی به عنوان ابزار معماری در نمای ساختمان، استفاده از مهاربند یهایی در مقیاس بزرگتر از یک طبقه و یک دهانه در سازه تکامل یافته است که به آن سامانه ی ابرمهاربندی گفته می شود.

5-سامانه ی کمربند خرپایی (Outtrigger-Braced Structure)
اگر تعدادی از طبقات یک ساختمان بوسیله ی یک کمربند در پیرامون سازه که از اعضای بادبندی تشکیل شد هاند و در نمای ساختمان به شکل خرپا دیده م یشوند، محصور گردد، مراکز تغییرشکل جانبی ساختمان به شدت کم م یشود. به این سامانه، سامانه ی کمربند خرپایی گفته می شود.

6-سامانه ی هسته مرکزی (Core Structure)
در سامانه ی هسته مرکزی، به جای اینکه عناصر مقاوم جانبی در نقاط مختلفی از پلان قرار گیرند، با استفاده از سیستم دیوار برشی در مرکز ساختمان قرار م یگیرند. در این حالت نمای ساختمان باز خواهد بود و از فضای هسته ی مرکزی می توان به عنوان راه پله یا محل نصب آسانسور استفاده نمود.

شنبه 22 فروردین 1394 ساعت 13:37  
 نظرات