صفحه شخصی فرهاد صالحی راد   
 
نام و نام خانوادگی: فرهاد صالحی راد
استان: آذربایجان شرقی - شهرستان: تبریز
رشته: دکتری عمران - پایه نظام مهندسی: یک
شغل:  پژوهشگر سازه و ژئوتکنیک
شماره نظام مهندسی:  13-3-0-14184
تاریخ عضویت:  1390/03/05
 روزنوشت ها    
 

 دیوار برشی بتنی در قابهای فولادی بخش عمران

5

دیوار برشی بتنی در قابهای فولادی

انواع اتصالات دیوار برشی بتنی در قابهای فولادی به ستون به اشکال مدفون - نیمه مدفون و مجزا با اتصال ورق تقسیم بندی می گردد.

الف )ستون فولادی مدفون (Fully Encased Steel Column) : در این حالت ستون فولادی کاملا در داخل دیوار بتنی قرار گرفته و توسط آرماتورهای قائم و خاموتهای پیرامونی محصور می گردد . این حالت می تواند مناسب ترین گزینه، هم از نظر فنی و هم ازنظر اقتصادی، برای استفاده از سیستم دیوار برشی بتنی در قاب فولادی باشد. در این صورت، نیروی محوری و لنگر خمشی بوسیله عملکرد مختلط دیوار بتنی و ستون فولادی )که توسط برشگیرهای متقارن مهیا می شود( و نیروی برشی نیز توسط دیوار بتنی تحمل می گردد.

ب)ستون فولادی نیمه مدفون (Partially Encased Steel Column) : برای این روش
مطابق آئین نامه AISC 341-10 بند H4.5a (1) و H5.5b ستون فولادی بایستی به تنهایی قادر به تحمل کل نیروهای کشش و فشار ناشی از لنگر واژگونی دیوار باشد. به عبارت دیگر از باربری دیوار در مقابل نیروی محوری و لنگر خمشی اعمالی می بایست صرف نظر گردد.
همچنین نیروی برشی نیز توسط دیوار برشی بتنی تحمل می گردد. بهره گیری از این حالت منجر به افزایش مقطع ستون فولادی، ابعاد و تعداد میل مهاری کششی کف ستون گردیده که علاوه بر جنبه های اقتصادی طرح، بروز مشکلات اجرایی را نیز محتمل می سازد. علاوه بر این با توجه به ظرفیت بالای مقطع ستون فولادی به تعداد بیشتری برشگیر نسبت به حالت قبل نیاز است و با توجه به تعبیه برشگیرها تنها در یک وجه ستون، طبیعتا تراکم برشگیرها نیز بیشتر خواهد بود. با توجه به موارد فوق استفاده از این سیستم توصیه نمی شود.

ج)ستون فولادی منفصل Separated Steel Column : در این حالت ستون فولادی و دیوار بطور
کامل از هم مجزا هستند. در این روش با توجه به نوع اتصال تیر بین دو ستون به دیوار، نیروهای طراحی متفاوت خواهند بود. اگر تیر فولادی از داخل دیوار عبور کند، تحت بار جانبی تیر در برش و خمش، و ستون های اطراف در فشار و کشش قرار خواهند داشت. در اینجا ستونها بایستی برای نیروی زلزله تشدید یافته طرح شوند. همچنین برای این حالت توصیه می شود فاصله دیوار برشی بتنی و ستون فولادی کم نبوده تا نیروی برشی و لنگر خمشی آن قابل توجه نشود. همچنین از آنجا که برش تیر ناشی از نیروی زلزله می باشد، اتصال تیر به ستون بایستی قادر به تحمل نیروی برشی دو طرفه باشد. بطور مثال از اتصال با ورق جان به تنهایی و یا در ترکیب با نشیمن سخت شده استفاده گردد.
علاوه بر این کفایت دیافراگم بین ستون و دیوار بایستی یرای تحمل کشش و فشار ایجاد شده بین آنها کنترل شود.

سه شنبه 11 شهریور 1393 ساعت 08:18  
 نظرات